Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το πρώτο Ελληνικό site αφιερωμένο στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης

Σας καλωσορίζω στο πρώτο Ελληνικό διαδικτυακό τόπο αφιερωμένο αποκλειστικά στο τρίτο κύμα των γνωσιακών Θεραπειών και συγκεκριμένα στο μοντέλο Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance and Commitment Therapy). Η ιδέα δημιουργίας ενός τέτοιου δικτυακού τόπου προήλθε απο μια ανάγκη των ερευνητών του μοντέλου να υποστηρίξουν και να εισάγουν στο Ελληνικό κοινό το μοντέλο και της νέες θεραπείας του τρίτου κύματος των γνωσιακο-συμπεριφοριστικών ψυχοθεραπειών.
Παράλληλα, στόχος μας είναι η σελίδα αυτή να αποτελέσει ενα:
α) γόνιμο διάλογο μεταξύ των ερευνητών, επαγγελματιών ψυχικής υγείας και υποστηρικτών του μοντέλου,
β) να παρουσιάσει συνολικά το μοντέλο θεραπείας με σκοπό τη χρήση τεχνικών, στρατηγικών και πηγών στη κλινική πράξη,
γ) να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για νεότερα θέματα σχετικά με το μοντέλο καθώς και νέες ερευνητικές προτάσεις που δημοσιεύονται στα επιστημονικά περιοδικά
δ) να διαμορφώσει και διατηρήσει ενα κύκλο επαφών μεταξύ των υποστηρικτών προκειμένου να εμφανιστεί μια κοινότητα επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και τη Κύπρο με κοινές δράσεις. 
ε)  να παρουσιάζει τις ερευνητικές δραστηριότητες του μοντέλου στο εξωτερικό αλλά κυρίως να αποτελέσει μια πηγή πληροφόρησης μεταξύ των νέων ερευνητών για το ποιά πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και Ινστιτούτα στην Ελλάδα και στη Κύπρο προσφέρουν εκπαίδευση, έρευνα και  προγράμματα συνεχιζόμενης μάθησης (π.χ. εργαστήρια, σεμινάρια, κύκλοι εκπαίδευσης)  σχετικά με το μοντέλο αλλά και τις ερευνητικές δραστηριότητες του. 

3 σχόλια:

  1. θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ACT που μπορεί να εκπαιδευτεί κανείς στην Ελλάδα ή μέσω distance training;

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρεται,

      Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για το μοντέλο ΘΑΔ. Οργανώνουμε μέσα στο Φεβρουάριο ένα διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα. Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε το εμαίλ σας για περαιτέρω πληροφορίες.
      Αν θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε και σε ένα απο τα ερευνητικά μας projects που αξιολογούμε την ΘΑΔ σε κλινικούς και μη πληθυσμούς.

      Καλή συνέχεια,

      ΒΣ.Β

      Διαγραφή
  2. I have just started my training on ACT diploma. I am interested to apply knowledge from ACT on my work with adolescents with sen and their families. How can we keep in contact? Any useful resources? Keep up the great work. G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή